این پاورپوینت به زندگی نامه و اندیشه های سید جمال الدین اسد آبادی، از پیشگامان نهضت بیداری اسلامی و نظریه پردازان بنیادگرایی اسلامی می پردازد.
مقدمه:
سید جمال الدین اسد آبادی (۱۲۱۷ خورشیدی در اسدآباد همدان – ۱۲۷۵ خورشیدی در استانبول) که به نام های جمال الدین افغانی و سید محمد بن صفدر الحسین نیز شناخته می شود، یک اندیشمند سیاسی و مبلغ برجسته در زمینه اتحاد اسلامی بود. او همچنین به عنوان یکی از نخستین نظریه پردازان بنیادگرایی اسلامی شناخته می شود و بسیاری او را به عنوان آغازگر نهضت بیداری اسلامی در سده های اخیر معرفی می کنند.
ملیت
اطلاعات کمی در مورد محل تولد و خانواده سید جمال الدین اسد آبادی در دسترس است و محل تولد او همواره مورد اختلاف بوده است. با وجود لقب «افغان» که خود را با آن معرفی می کرد و با آن شناخته می شد، او ایرانی و شیعه و از اهالی اسدآباد همدان بود. به نظر می رسد که سید جمال الدین ترجیح می داد هویتش پنهان بماند و به همین دلیل گاهی به جای «اسد آبادی»، «اسعد آبادی» امضا می کرد. محمد عبده، شاگرد سید جمال الدین و مترجم کتاب نیچریه او به زبان عربی، در مقدمه ترجمه کتاب می نویسد که سید جمال الدین ایرانی بود، اما به دو دلیل خود را افغان معرفی می کرد: اول اینکه بتواند در کشورهای عربی خود را سنی معرفی کند و به اهدافش برسد، و دوم اینکه خود را از مقررات سختی که دولت ایران برای اتباعش در خارج از کشور اعمال می کرد، رها سازد.
فهرست مطالب
مقدمه
ملیت
کودکی و نوجوانی
جوانی
در هندوستان
در مصر
سفر به اروپا، بازگشت به ایران و اخراج توسط ناصرالدین شاه
در عثمانی
همفکران و مریدان
ترور ناصرالدین شاه
مرگ
در بوته نقد خود
آثار
منابع
تشکر و قدردانی